Cancel·lat
Música Antiga

BEETHOVEN: SIMFONIES 6 I 7

JORDI SAVALL - EL SO ORIGINAL

  • Dates 4 de juny 2020
  • Preu entrades De 12€ a 75€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Música Antiga

Aquest concert s’ha cancel·lat.
Més informació >>

Aquesta és la segona de les cites de la temporada on Jordi Savall ofereix la integral de les simfonies de Beethoven amb motiu del 250 aniversari.

Aquesta és la segona de les cites de la temporada de Jordi Savall amb Beethoven. Continuant amb la integral de les simfonies per commemorar el 250 aniversari del naixement del músic alemany, Le Concert des Nations, sota la direcció del mestre Savall, presenta dues simfonies beethovenianes més. En aquesta ocasió, la Sisena (coneguda com a Pastoral) i la Setena (que Wagner va anomenar ”l’apoteosi de la dansa”). En realitat, Beethoven la Pastoral la va titular, en la seva estrena, “Records de la vida campestre”. Efectivament, és una obra que deixa enrere la forma tradicional de la simfonia clàssica i conté un programa extramusical que presenta un paisatge que, en paraules de Berlioz, “podria estar dissenyat per Poussin i dibuixat per Michelangelo”.
Escrita pocs anys més tard, molts també van voler-hi trobar a la Setena algun significat més enllà de la música: Schumann va imaginar un casament mentre que un crític va opinar que Beethoven havia begut massa quan l’escrivia. L’escriptor Romain Rolland va respondre que certament Beethoven estava ebri, però “de poesia i de geni”.

BEETHOVEN: Simfonia núm. 6 en Fa major, op. 68 “Pastoral”; Simfonia núm. 7 en La major, op. 92

Le Concert des Nations
Anita Mitterer, concertino
Luca Guglielmi, assistent de direcció
Manfredo Kraemer, assistent del concertino
Acadèmia Beethoven 250
Jordi Savall, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.